DESCRIEREA SISTEMULUI DE SUSPENSIE

reparatii-sistem-suspensieSistemul de suspensie este responsabil pentru mentinerea confortului si a performantelor vehiculului tau. Acesta permite conducatorului auto sa mentina controlul asupra vehiculului in orice moment si in orice situatie. Sistemul de suspensie converteste energia de rulare creata de denivelarile de pe carosabil in energie verticala care se descarca in caroseria ( sasiul ) masinii. Componentele sistemului de suspensie, precum arcurile elicoidale si amortizoarele au rolul de a amortiza socurile provocate de denivelarile drumului.

Cu toate ca componentele individuale care cuprind fiecare sistem de suspensie pot varia, toate componentele sistemului de suspensie vor slabi in timp, fiind supuse uzurii in conditii reale de drum. In mod similar, conducerea vehiculului in conditii extreme de off-road sau modul de conducere prea dezordonat poate uza componentele suspensiei mai repede. Indiferent de preferintele tale, la noi gasesti echipamentele necesare pentru a diagnostica si remedia orice problema care afecteaza sistemul de suspensie al masinii tale. Personalul nostru este calificat sa verifice componentele suspensiei pentru a determina daca vehiculul tau necesita o ajustare minora sau inlocuirea unor piese defecte.

BENEFICIILE VERIFICARII SISTEMULUI DE SUSPENSIE

Sistemul de suspensie este solicitat permanent atunci cand vehiculul ruleaza, si se uzeaza. Daca constati ca vehiculul tau devine practic incontrolabil cand ruleaza sau franeaza, daca sesizezi un balans marit in viraje sau ca se inclina prea mult si rapid intr-o parte sau alta, daca apar unele zgomote mecanice infundate in mers sau socuri la rularea pe suprafete neregulate, diagnosticul este evident. Verificarea sistemului de suspensie este necesara.  Uzura inegala a anvelopelor poate fi si ea un rezultat al problemelor la suspensie, dar si al geometriei rotilor defectuoase.

Ai intrat cu masina intr-o groapa recent? Gropile pot cauza avarii serioase la sistemul de suspensie. Uzura componentelor sistemului de suspensie va reduce stabilitatea vehiculului si controlul conducatorului auto asupra acestuia. Componentele sistemului de suspensie sunt concepute sa lucreze impreuna, astfel ca problemele netratate ale unei componente pot agrava gradul de uzura al altor piese din sistemul de suspensie, ceea ce poate rezulta in reparatii mult mai costisitoare in timp. Din aceasta cauza, sistemul de suspensie al vehiculului tau trebuie sa fie verificat in mod regulat, cel putin o data pe an, impreuna cu alinierea rotilor. Daca observi ca masina ta prezinta una dintre problemele mentionate mai sus, contacteaza-ne online sau prin telefon.

TAMauto ofera servicii specializate de verificare si reparatii ale sistemului de suspensie si se mandreste cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.