PRINCIPII DE BAZA ALE SERVICIILOR DE UMFLARE A ANVELOPELOR CU AZOT

presurizare-azotAzotul este o alternativa la umflarea obisnuita cu aer. Este un gaz inert, dezumidificat, cu actiune lenta care este folosit la umflarea anvelopelor diferitelor vehicule din cadrul mai multor industrii si organizatii. Vehiculele militare, cele de curse, vehiculele utilitare, navetele spatiale si aeronavele, toate au anvelope umflate cu azot. Azotul are moleculele mai mari decat oxigenul, este non-inflamabil, respectiv nu se dilata sau contracta in functie de temperaturi ca oxigenul. Mai mult, este un gaz care nu incorporeaza apa.

Cauciucul se dilata la caldura si permite unor molecule de aer sa iasa, ceea ce in timp poate duce la scaderea presiunii din anvelope. Oxigenul are actiune oxidata atunci cand interactioneaza cu alte gaze, precum hidrogenul. Asta inseamna ca atunci cand hidrogenul patrunde in anvelopa dvs umflata cu aer, se poate forma apa, chiar si sub forma unor molecule foarte fine care vor duce la coroziune si rugina. Azotul este un gaz care nu sustine umezeala, ceea ce protejeaza rotile de coroziune.

Fie ca alegi sa umfli anvelopele cu aer sau cu azot este important sa menti presiunea la nivelul corect, pentru a mentine consumul cat mai scazut si a reduce amprenta de carbon.

DE CE SA EFECTUEZI UMFLAREA ANVELOPELOR CU AZOT LA TAMauto?

Daca te gandesti sa realizezi umflarea anvelopelor cu azot sau anvelopele tale sunt deja umflate cu azot si doresti sa faci o reumflare, personalul nostru iti sta la dispozitie. Ne mandrim cu eficienta si costurile reduse ale serviciilor noastre. Tehnicienii nostri vor scoate aerul din anvelopele tale si le vor umple cu azot. Da-ne un telefon sau contacteaza-ne online oricand te hotaresti sa faci tranzitia de la aer la azot si noi te vom sfatui.