PRINCIPIILE DE BAZA ALE ROTATIEI ANVELOPELOR

rotire-permutare-anvelopeCu totii stim ca toate anvelopele se rotesc, dar noi vom vorbi aici de un alt fel de rotatie, si anume, rotatia ( permutarea ) lor pe diferite pozitii ale vehiculului si chiar montarea lor astfel incat sa se invarta in cealalta directie ( directie opusa ) pentru a reduce diferentele de uzura dintre ele. Anvelopele tind sa se uzeze diferit pentru ca fiecare are parte de forte, solicitari si incarcari diferite.

Soferii rotesc anvelopele pentru ca este un mod eficient de a reduce uzura neuniforma. Prin schimbarea rotilor intre ele, potrivit schemei permutarii anvelopelor la automobile, uzura benzii de rulare poate fi distribuita in mod egal ( simetric ), reducand astfel uzura neuniforma. In functie de tipul de vehicul si de tipul de anvelope de pe acel vehicul, schema permutarii anvelopelor poate diferi. Expertii nostri pot decide sa roteasca anvelopele din fata intre ele, sa roteasca anvelopele din spate intre ele sau sa interschimbe anvelopele din fata cu cele din spate. Daca vehiculul este echipat cu o roata de rezerva de exact acelasi tip si aceeasi dimensiune cu rotile deja montate, ar putea fi si aceasta inclusa in procesul de rotatie.

Multe anvelope sunt interschimbate pe principiul fata – spate si stanga – dreapta, dar unele anvelope sunt directionale, ceea ce inseamna ca au fost concepute sa se roteasca intr-o singura directie, astfel ca ele trebuie sa stea pe aceeasi parte a masinii. Anvelopele directionale sau unidirectionale pot fi recunoscute prin marcarea peretelui lateral ( flanc ) cu o sageata care indica directia de invartire.

Daca nu esti sigur ce tip de anvelope ai, intreba unul din tehnicienii de la service-ul nostru.

DE CE AR TREBUI SA EFECTUEZI ROTATIA ANVELOPELOR LA TAMauto?

Rotatia anvelopelor trebuie realizata doar pentru prevenirea uzurii neuniforme. De obicei uzura neuniforma are loc atunci cand autovehiculul nu distribuie egal greutatea intre anvelopele din fata si cele din spate. In general, anvelopele din fata se deterioreaza mai repede decat cele din spate datorita pozitiei lor si a greutatii motorului vehiculului. Prin rotatia anvelopelor uzura va fi distribuita mai uniform si nu va mai fi nevoie sa le inlocuiti atat de des. Dincolo de beneficiul prelungirii duratei de viata a benzii de rulare, rotatia periodica a anvelopelor poate reduce si consumul de carburant al masinii tale.

Anvelopele intretinute corect reduc rezistenta la rulare, care afecteaza performanta autovehiculului si consumul de carburant. Serviciul nostru de rotatie al anvelopelor te ajuta la prevenirea uzurii neuniforme a benzii de rulare, imbunatateste performata vehiculului tau si te ajuta sa economisesti bani prin reducerea consumului de carburant. Daca ai intrebari legate de cat de des ar trebui sa efectuezi rotatia anvelopelor, intreba unul dintre tehnicienii nostri.

TAMauto ofera servicii specializate de rotatie al anvelopelor si se mandreste cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.