PRINCIPIILE DE BAZA ALE MONTARII / DEMONTARII ROTILOR

montat-demontat-rotiMontarea si demontarea unei roti poate fi periculoasa si trebuie realizata doar de personal autorizat care foloseste unelte si proceduri specifice. Montarea incorecta poate duce la deteriorari ale jantei sau, in cel mai rau caz, pierderea rotii in mers, daca prezoanele rotii respective sunt stranse incorect.

Majoritatea dintre noi, conducatorii auto, nu constientizam importanta prezoanelor in ceea ce priveste siguranta. Fiecare marca / tip de autovehicul si fiecare model de janta are un cuplu nominal recomandat de strangere a prezoanelor, care trebuie respectat. Valorile pentru cuplurile ( momente ) de strangere ale prezoanelor, recomandate de producator, trebuie respectate din motive de siguranta dar si pentru a nu distruge prematur filetul acestora, a nu deforma orificiul de prindere ale acestora de pe janta sau a nu modifica geometria rotilor ( alinierea rotilor ).

Efectueaza intotdeauna montarea / demontarea rotilor la un service profesionist. Montarea corecta a rotilor pe vehicul va spori siguranta ta si a masinii tale, imbunatatind totodata manevrabilitatea vehiculului si prevenind deteriorarea prematura a anvelopelor. TAMauto iti ofera siguranta maxima din acest punct de vedere! Contacteaza-ne oricand pentru o programare.

DE CE AR TREBUI SA EFECTUEZI MONTAREA / DEMONTAREA ROTILOR LA TAMauto?

Atunci cand inlocuiesti anvelopele sau jantele vehiculului tau, va trebui sa efectuezi si montarea / demontarea rotilor pe / de pe vehicul. Montarea / demontarea presupune instalarea rotilor pe osiile vehiculului folosind echipamente pneumatice profesionale care asigura o eficienta ridicata. La TAMauto, fiecare stand este dotat cu un elevator electromecanic cu 2 coloane, pistol pneumatic si nelipsita cheie dinamometrica pentru ca masina ta sa fie tratata asa cum sa cuvine. In conformitate cu principiile noastre de calitate, incercam sa reducem, pe cat posibil, timpul pe care il petreci in service-ul nostru.

Atunci cand se monteaza rotile pe vehicul, flansa trebuie sa fie curata si sa nu aiba elemente straine care sa afecteze asezarea corecta a jantei. Janta trebuie asezata uniform pe toata suprafata de contact cu toate prezoanele stranse corespunzator. Prezoanele se strang mai intai cu mana cateva ture, pentru a preveni incalecarea filetului. Dupa montarea rotilor pe vehicul este obligatorie strangerea prezoanelor cu o cheie dinamometrica, reglata la valorile cuplului optim de strangere definit de constructorul vehiculului. Nu schimbati rotile fara o cheie dinamometrica! Daca cuplu de strangere e prea mare, se poate ajunge la distrugerea butucului rotii sau la ruperea prezoanelor. Un cuplu de strangere insuficient poate duce la desprinderea rotii in mers. Montarea / demontarea trebuie realizate doar de personal autorizat si cu echipamente profesionale.

Daca doresti sa efectuezi montarea / demontarea rotilor, treci pe la TAMauto si vorbeste cu unul dintre specialistii nostri pentru a te ajuta sa revii la drum in cel mai scurt timp. Rotile vor avea parte de montare profesionala, respectand normele in vigoare si specificatiile date de producatori.

TAMauto ofera servicii specializate de montare si demontare a rotilor si se mandreste cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.