PRINCIPIILE DE BAZA ALE MONTARII / DEMONTARII ANVELOPELOR

jantat-dejantat-anvelopeJantarea ( montarea ) si dejantarea ( demontarea ) unei anvelope pe / de pe janta poate fi periculoasa si trebuie realizata doar de personal autorizat care foloseste unelte si proceduri specifice. Montarea incorecta poate duce la raniri grave si chiar moarte, daca ansamblul anvelopa – janta explodeaza ca urmare a unei asamblari gresite. Anvelopele au o serie de marcaje care trebuie verificate pentru a te asigura ca talonul anvelopei este asezat corect. De obicei, jantele sunt prevazute cu un umar care fixeaza talonul anvelopei pe janta. Talonul asigura etanseitatea imbinarii anvelopei cu janta.

Montarea profesionala a anvelopelor iti asigura cele mai sigure conditii in caz de explozie, dar mai ales iti asigura manevrabilitate sporita a vehiculului si o mai lunga durata de viata a anvelopelor. Efectueaza intotdeauna montarea anvelopelor la un service profesionist.

Anvelopele vehiculului tau sunt tot timpul in contact cu suprafata drumului. In timp, ca urmare a folosirii in conditii normale, se vor uza. Acest lucru poate fi periculos atunci cand franezi pe carosabil umed sau inzapezit. Acvaplanarea are loc atunci cand adancimea profilului anvelopelor este atat de uzata incat nu mai evacueaza apa de sub suprafata de rulare a anvelopei. In aceasta situatie, anvelopele doar gliseaza pe suprafata apei si nu vor raspunde la comenzile volanului. De aceea, trebuie sa iti pastrezi anvelopele in conditii optime. Montarea corecta a anvelopelor va imbunatati manevrabilitatea vehiculului tau si va preveni deteriorarea prematura a acestora. Contacteaza-ne oricand pentru o programare.

DE CE AR TREBUI SA EFECTUEZI MONTAREA / DEMONTAREA ANVELOPELOR LA TAMauto?

Atunci cand inlocuiesti anvelopele sau jantele vehiculului tau, va trebui sa efectuezi si montajul si echilibratul acestora. Montarea presupune urcarea anvelopelor pe jenti si apoi instalarea rotilor pe osiile vehiculului folosind aparatura specializata. Talonul anvelopelor trebuie sa fie asezat corespunzator si montat corect pe janta, care la randul ei nu trebuie sa fie indoita sau deteriorata.

Atunci cand se monteaza rotile pe vehicul, flansa trebuie sa fie curata si sa nu aiba elemente straine care sa afecteze asezarea corecta a jantei. Janta trebuie asezata uniform pe toata suprafata de contact cu toate prezoanele stranse corespunzator. La montarea rotilor pe vehicul este obligatorie strangerea prezoanelor cu o cheie dinamometrica, reglata la valorile stabilite de constructorul masinii. Montarea si echilibrarea trebuie realizate doar de personal autorizat si cu echipamente profesionale.

Daca doresti noi anvelope, treci pe la TAMauto si vorbeste cu unul dintre specialistii nostri pentru a te ajuta sa alegi anvelopele potrivite pentru vehiculul tau. Noile anvelope vor avea parte de montare profesionala, echilibrare si instalare astfel incat sa revii la drum in cel mai scurt timp.

TAMauto ofera servicii specializate de jantat / dejantat anvelope si se mandreste cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.