PRINCIPIILE DE BAZA DIN SPATELE SERVICIILOR DE ECHILIBRARE COMPUTERIZATA A ROTILOR

echilibrat-rotiDe multe ori confundata cu geometria rotilor, o roata echilibrata in mod corespunzator rezulta dintr-o combinatie anvelopa – janta perfecta. Acest lucru se realizeaza prin plasarea de greutati de plumb, masurate special, pe partea opusa a unor ’’ regiuni mai grele ’’ – acolo unde uzura benzii de rulare este vizibila pe roata neechilibrata. Profesionistii folosesc echipamente computerizate de echilibrat pentru a identifica diferentele de greutate intr-un ansamblu anvelopa – janta.

Aparatele pentru realizarea echilibrarilor computerizate sunt echipamente de inalta acuratete care pot identifica zonele cu probleme de distributie a greutatii in cadrul unui ansamblu anvelopa – janta. La modul ideal, o anvelopa impreuna cu janta sa trebuie sa lucreze in tandem, mentinand o greutate distribuita egal pe toata suprafata ansamblului. Intr-o situatie ideala, aerul va fi distribuit egal in interiorul anvelopei iar roata va fi perfect circulara ( atat anvelopa cat si janta ), dar acest lucru nu se intampla aproape niciodata. De fapt, unii producatori fac marcaje pe cea mai usoara parte a anvelopelor pentru a ajuta soferii sa o alinieze cu cea mai grea parte a jantei.

Atat timpul cat si prin utilizarea normala a anvelopei si a jantei, ansamblul anvelopa – janta va dezvolta probleme de distributie a greutatii. Cea mai mica diferenta de greutate in ansamblu poate sa creeze daune serioase si multe neplaceri. Un serviciu de echilibrare computerizat iti va readuce echilibrul rotilor autovehiculului tau, la specificatiile producatorului.

DE CE AR TREBUI SA EFECTUEZI O ECHILIBRARE COMPUTERIZATA A ROTILOR LA TAMauto?

Ansamblurile anvelopa – janta sunt predispuse sa dezvolte in timp diferente in distributia greutatii care la randul lor creeaza o serie de probleme soferilor. Daca simti vibratii in vehiculul tau, auzi scartaituri de la anvelope sau simti ca masina trage in lateral, atunci una sau mai multe dintre rotile tale au nevoie de echilibrare. Din fericire, personalul nostru specializat te poate ajuta sa obtii echilibrul ideal.

In timpul procesului, expertii nostri vor monta roata pe aparatul de echilibrat computerizat si o vor invarti. In functie de datele primite de la echipamentul computerizat de echilibrat, personalul nostru va monta greutati aditionale pe zonele indicate pentru a elimina vibratiile si pentru a ajuta ansamblul sa ruleze lin. Cu rotile echilibrate corespunzator vei avea parte de confort si control sporit precum si anvelope care vor rezista mai mult.

TAMauto ofera servicii specializate de echilibrare computerizata a rotilor si se mandreste cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.