DESCRIEREA SERVICIILOR DE VULCANIZARE

Cei mai multi oameni nu isi dau seama ca anvelopele sunt cele mai importante elemente de siguranta ale unui vehicul. Anvelopele fac legatura dintre vehiculul tau si suprafata drumului. Fiind componente esentiale ale sistemului de suspensie, anvelopele sunt responsabile de transmiterea fortelor de rulare, virare si franare la suprafata drumului. Desi sunt usor de intretinut, avem tendinta sa le trecem cu vederea. Cu toate acestea, aerul din interiorul anvelopelor tale si designul acestora afecteaza performanta vehiculului, durata de viata a benzilor de rulare ale anvelopelor si confortul la drum.

Intretinerea anvelopelor este esentiala pentru a putea obtine un consum eficient si o durata de viata prelungita a benzilor de rulare ale anvelopelor din punct de vedere a uzurii. Tehnicienii nostri te vor ajuta sa intelegi principiile de baza de intretinere si ingrijire a anvelopelor, precum ar fi: cand trebuie sa efectuezi o rotatie a anvelopelor, o echilibrare a rotilor sau chiar geometria rotilor ( alinierea corecta a rotilor ). Iti vom explica ce inseamna notatiile de pe peretele lateral al anvelopei si te vom sfatui cu privire la cel mai bun moment pentru a cumpara un nou set de anvelope si care este cel potrivit set de anvelope pentru vehiculul tau.

Nu folosi niciodata anvelope uzate sau deteriorate. Chiar daca schimbarea anvelopelor implica un efort financiar mare, nu neglijati si nu amanati decizia de preschimbare, este in joc siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic.

BENEFICIILE SERVICIILOR DE VULCANIZARE

Uzura prematura a benzii de rulare are loc daca anvelopele nu sunt umflate la presiunea corecta sau nu se realizeaza o rotatie corespunzatoare a anvelopelor. Anvelopele umflate corespunzator au peretii laterali fermi si rezistenti. Anvelopele insuficient umflate au adesea peretii laterali flexibili, fapt care duce la uzura mai rapida, in timp ce anvelopele umflate excesiv duc la uzura benzii de rulare pe centru. Echilibrarea rotilor poate ajuta la prevenirea uzurii inegale, dar aceasta poate fi si un simptom a unei geometri defectuoase a rotilor. Intretinerea acestora nu trebuie neglijata!

In oricare dintre cazuri, personalul nostru va determina daca o rotire a anvelopelor sau o echilibrare a rotilor este cea mai buna solutie pentru problemele pe care le aveti. Presiunea anvelopelor este si ea un element esential, iar tehnicienii nostri vor verifica intrunirea specificatiilor producatorului atunci cand monteaza o anvelopa noua. Presiunea corespunzatoare din anvelope determina o miscare redusa a benzii de rulare, creste factorul de disipare a apei, reduce rezistenta la rulare, creste tractiunea si aduce la specificatii capacitatea de incarcare. Serviciile noastre de vulcanizare vor imbunatati consumul si vor maximiza durata de viata a suprafetei benzii de rulare a anvelopei.

TAMauto ofera servicii specializate de vulcanizare si ne mandrim cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.