DESCRIEREA REPARATIILOR LA SISTEMUL DE FRANARE

reparatii-sistem-franareUn sistem de franare pe deplin functional este crucial pentru siguranta ta, siguranta pasagerilor tai si siguranta celorlalti participanti la trafic. Intreaga securitate activa a autovehiculului depinde in mod direct de capacitatea sistemului de franare de a raspunde prompt si eficient comenzilor conducatorului auto.

Sistemul de franare al vehiculului implica piese de inalta tehnologie si miscari precise care vor opri vehiculul prin transformarea energiei cinetice in energie termica. Atunci cand apesi pedala de frana, cilindrul hidraulic principal ( pompa de frana ) presurizeaza un sistem de conducte hidraulice pentru lichid de frana care duce la fiecare dintre rotile vehiculului, acolo unde placutele de frana sau sabotii de frana apasa discul sau tamburul si creeaza frictiunea necesara de care este nevoie pentru a incetini vehiculul pana la oprirea completa. In timp, aceasta frictiune si caldura rezultata uzeaza placutele de frana, sabotii de frana, etrierele, discurile de frana si celelalte componente ale sistemului de franare. Desi componentele care cuprind fiecare sistem de franare pot varia, semnele de avertizare ca este necesara o reparatie urgenta sunt aceleasi.

BENEFICIILE REPARATIILOR LA SISTEMUL DE FRANARE

Franele uzate afiseaza semne de avertizare, care pot fi reperate, pentru intretinerea sistemului de franare. De exemplu, daca franele tale huruie sau scartaie atunci cand sunt utilizate, atunci este posibil ca placutele de frana sa fie uzate si este necesara inlocuirea lor. Daca vehiculul tau trage intr-o parte atunci cand franezi, acest lucru poate indica uzura peste masura a franelor tale, o functionare defectuoasa a unui etrierĀ  sau un nivel scazut de lichid de frana in conducte. Daca pedala de frana poate fi apasata prea usor, acest lucru poate fi un indiciu de prea mult aer in conductele de frana hidraulice. Uneori, sistemul electronic de diagnosticare al vehiculului tau te va avertiza pentru o potentiala problema la sistemul de franare prin aprinderea unui simbol de avertizare pe panoul de bord. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frecvente semne de posibile probleme la sistemul de franare al vehiculului. Observand aceste semne de avertizare ale unor eventuale probleme aparute la sistemul de franare si cautand un service specializat in verificarea si repararea sistemului de franare poti economisi bani prin evitarea unor reparatii mai costisitoare in timp.

Personalul nostru este instruit in verificarea, intretinerea si repararea sistemelor de franare fata si spate, precum si a tuturor celorlalte componente insotitoare, cum ar fi: placutele de frana, sabotii de frana, frana de mana, discurile de frana, tamburii de frana si sistemele hidraulice. Daca observi oricare din semnele sau simptomele unor frane uzate, precum huruit sau scartait la franare, contacteaza-ne online chiar astazi sau suna-ne acum pentru a efectua o verificare urgenta a sistemului de franare.

TAMauto ofera servicii specializate de verificare si reparatii ale sistemului de franare si se mandreste cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.