1. Ignorarea martorului luminos „verificare motor”

Ignorarea acestuia poate duce la probleme serioase la motor si reparatii foarte costisitoare. In cel mai bun caz, martorul luminos va avertizeaza ca aveti o problema la motor care are un impact negativ asupra consumului de combustibil.

2. Filtrele si fluidele nu sunt schimbate la timp

Fluidele sunt necesare functionarii si protejarii sistemelor si componentelor automobilului. Durata de viata a autovehiculului si fiabilitatea lui pot fi extinse daca realizati verificarea nivelului fluidelor si a filtrelor in mod regulat.

3. Neglijarea anvelopelor

Presiunea aerului in anvelope si gradul de uzura al bandei de rulare trebuie verificate periodic. Anvelopele care ruleaza cu o presiune sub recomandari se vor uza mai repede, necesitand inlocuire mai devreme, avand efecte negative asupra sigurantei, consumului si performantei autovehiculului.

4. Ignorarea planului de service

Pentru a functiona optim vehiculele trebuie verificate periodic, pentru ca in timp componentele se uzeaza sau se deterioreaza. Vizitele regulate la service pentru verificarile de rutina va vor ajuta sa va mentineti autovehiculul intr-o stare buna de functionare si va vor ajuta sa evitati reparatii mai costisitoare.

5. Masina este murdara

Daca nu va spalati masina decat foarte rar trebuie sa stiti ca acest obicei duce la acumularea de substante si murdarie care cresc riscul de formare a ruginii de la materialul antiderapant, ca sa nu mai vorbim de faptul ca afecteaza vizibilitatea necesara conducerii in conditii de siguranta.

6. Suprasolicitarea masinii

Uneori este dificil sa evitam conditiile dificile de drum – in traficul aglomerat, pe vreme rea, drumuri proaste sau cu o incarcatura suplimentara. Cu toate acestea, puteti conduce cu atentie si puteti imbunatati consumul daca respectati limita de viteza, evitati sa conduceti agresiv, inclusiv demarajele in tromba si opririle bruste, incarcarea inutila a masinii si mentinerea ei in conditii optime de functionare.

Intretinerea autovehiculului nu este intotdeauna prioritara pentru soferi astfel ca se intampla adesea ca acestia sa nu realizeze ca fac anumite lucruri care impacteaza negativ performanta, siguranta si valoarea masinii. Prin mentinerea unui program de intretinere regulata puteti evita cheltuielile mari cu reparatiile, stresul inutil si va veti proteja vehiculul si investitia.