DESCRIEREA SISTEMULUI DE DIRECTIE
Sistemul de directie este responsabil pentru mentinerea controlului vehiculului in orice moment si in orice situatie. Mecanismul de directie al vehiculului este un ansamblu de praghii si piese cu ajutorul carora conducatorul poate schimba, in functie de necesitate, directia de deplasare a vehiculului. Rolul sistemului de directie este sa permita conducerea usoara si rapida a vehiculului in linie dreapta si in viraje, precum si sa asigure stabilitatea vehiculului in toate conditiile de exploatare. Atunci cand vehiculul ruleaza in linie dreapta sau in viraje, sistemul de directie trebuie sa mentina directia de mers fara a necesita soferului sa faca constant corectii.
99% dintre sistemele de directie ale vehiculelor sunt alcatuite din aceleasi trei sau patru componente: volanul, caseta de directie, bieletele de directie cu capetele de bara si fuzetele. Mecanismul de actionare sau comanda directiei este volanul; acesta angreneaza caseta de directie, care angreneaza bieletele de directie si capetele de bara, care angreneaza bratele fuzetelor. Sistemul de directie interactioneaza direct cu sistemul de suspensie pentru a asigura controlul vehiculului. Fiind un sistem de siguranta al vehiculului, se permite repararea acestuia doar in ateliere specializate si autorizate.
Indiferent de problemele tale, la noi gasesti echipamentele necesare pentru a diagnostica corect orice problema aparuta la sistemul de directie. Personalul nostru este calificat sa verifice daca sistemul de directie functioneaza in parametrii normali si sa evalueze daca masina ta necesita ajustari sau inlocuiri.
BENEFICIILE VERIFICARII SISTEMULUI DE DIRECTIE
O directie nesigura, instabila, imprecisa si rigida sau senzatia ca masina ’’trage” intr-o anumita directie sunt toate motive importante sa efectuezi reparatii la sistemul de directie. Uzura inegala a anvelopelor este de asemenea un posibil semn al problemelor la sistemul de directie, desi acest lucru poate indica, de asemenea, probleme de aliniere a rotilor vehiculului tau.
’’Multumita” drumurilor noastre pline de gropi si denivelari sistemul de directie se degradeaza. Fiecare impact al rotilor cu un carosabil neregulat se transmite in suspensii, apoi in bieletele de directie, apoi prin componentele casetei de directie in coloana de directie si, ulterior, se resimt in volan. Uzura componentelor sistemului de directie va reduce stabilitatea vehiculului si controlul conducatorului auto asupra acestuia. Sistemul de directie al masinii tale trebuie sa fie verificat in mod regulat, cel putin o data pe an, impreuna cu alinierea rotilor. Daca observi oricare dintre simptomele de mai sus, contacteaza-ne online sau prin telefon.
TAMauto ofera servicii specializate de verificare si reparatii ale sistemului de directie si se mandreste cu abilitatea de a veni in intampinarea nevoilor clientilor din Timisoara si zonele invecinate.